Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Σαπούνι ελαιολάδου με βασιλικό.

Σαπούνι από παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου-περιοχή Καλλονής- με ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης
Προστέθηκε ξερός βασιλικός για το άρωμα του!

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Σαπούνι ελαιολάδου με κακάο και καφέ! peeling

Σαπούνι από παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου-περιοχή Καλλονής- με ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης.
Προστέθηκε κακάο σκόνη για χρωματισμό και κατακάθι ελληνικού καφέ για υγειινή απολέπιση! peeling
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης 

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο με δενδρολίβανο

Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο Λέσβου
περιοχής Πλωμαρίου
Ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης και χρόνος ωρίμανσης 60 μέρες
Το λάδι είναι αρωματισμένο με δενδρολίβανο Ερεσσού και ο χρωματισμός από ροδοπέταλα Αγίας Παρασκευής
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης 

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Σαπούνι ελαιολάδου με πορτοκάλι

Σαποόνι από βιολογικό ελαιόλαδο Λέσβου, περιοχής Πλωμαρίου
αρωματισμένο με πορτοκάλι και φλούδα από πορτοκάλι περιοχής Παρακοίλων Λέβου.
Ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης
Απαλό και μυρωδάτο!!
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης 

Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο με δυόσμο!

Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο - περιοχής Πλωμαρίου, Λέσβου-
με ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης
και σκόνη αποξηραμένου δυόσμου!
Χρόνος ωρίμανσης 60 ημέρες
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Αφρόλουτρο από ελαιόλαδο με κανέλα κ΄πορτοκάλι

Υγρό σαπούνι - αφρόλουτρο από σαπούνι ελαιολάδου
Ο χρωματισμός προέρχεται από τη σκόνη κανέλας που είχε η πρώτη ύλη
Είναι αρκετά μαλακό για το σώμα και αφρίζει καλύτερα από τις πλάκες σαπουνιού.
Χωρίς συντηρητικά  και χημικά πρόσθετα.
με αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, κανέλας και niaouli.
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Καλλιέργει​α Αλόη Βέρα στην Κρήτη


Σε μια έκταση μεγαλύτερη των 130 στρεμμάτων στη Νότια Κρήτη, κοντά στο Λιβυκό Πέλαγος, εκτείνονται καλλιέργειες Αλόη  Βέρα - οι πρώτες που φυτεύτηκαν στην Ελλάδα.

 Ιθύνων νους πίσω από την ιδιαίτερα επικερδή φυτεία είναι ο 78χρονος Ηλίας Χρονάκης.
 «Eζησα για 45 χρόνια στον Καναδά», διηγείται ο κ. Χρονάκης, «εκεί γνώρισα τα προϊόντα της αλόε....
 βέρα με τις πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες και είχα πάντοτε ένα φυτό στο σπίτι μου».

Βγαίνοντας στη σύνταξη, πριν από δεκαεπτά χρόνια, ο κ. Χρονάκης, γέννημα - θρέμμα Κρητικός, επέστρεψε στη γενέτειρά του και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην καλλιέργεια της ποικιλίας αλόε βέρα, με το κίτρινο χαρακτηριστικό λουλούδι και τα 200 οργανικά συστατικά.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

parabens, ΜΙΤ , SLS και πόσα άλλα....

Οι περισότεροι δεν γνωρίζουν αυτές τις ουσίες παρόλο που όσοι διαβάσουν την συλλογή των άρθρων για τα methylisothiazolinone, Sodium Lauryl Sulfate και τα parabens θα συνειδητοποιήσουν οτι καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους γιατί περιέχονται σε σαμπουάν, αποσμητικά, σαπούνια και άλλα προιόντα περιποίσης σώματος.

PARABENS (Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben)
Οι παραβίνες είναι τα πιο διαδεδομένα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται απο τις εταιρείες καλλυντικών από προϊόντα προσώπου μέχρι κρέμες για βρεφικά και παιδικά δέρματα...Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παραβίνες επιρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους ανθρώπους και μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Επίσης έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου


Τα parabens και τα παράγωγά τους παίζουν σήµερα κυρίαρχο ρόλο στη συντήρηση των καλλυντικών. Τα parabens χρησιµοποιήθηκαν ως συντηρητικά φαρµακευτικών σκευασµάτων στα µέσα του 1920 και κατόπιν χρησιµοποιήθηκαν τόσο για τη συντήρηση των τροφίµων όσο και για τη συντήρηση των καλλυντικών. Το 1981 ο FDA κατέγραψε την παρουσία τους σε περισσότερα των 13.200 προϊόντων.


Ιδιότητες των parabens

σαπούνι ελαιολάδου με κανέλλα

Σαπούνι από ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας από ορεινή περιοχή του Πλωμαρίου.
Ψυχρή σαπωνοποίηση με προσθήκη αιθέριου έλαιου κανέλλας, αφέψημα από κανελλόξυλο και
σκόνη κανέλλας που δίνει και τον χρωματισμό.
Κομμένο σε πλάκες των 50 γρ.
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης 

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

σαπούνι ελαιολάδου με ιβίσκο

Σαπούνι ελαιολάδου με λάδι από τη Λέσβο-περιοχή Πλωμαρίου
ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης- χρόνος ωρίμανσης 90 μέρες
χρωματισμένο με ιβίσκο ο οποίος δεν αφαιρέθηκε από το μίγμα


Ιβίσκος
 Καλλωπιστικός αλλά όχι μόνο θάμνος, κατάγεται από την Ανατολική Ασία και έχει διάφορες ποικιλίες. Χαρακτηρίζεται για τα όμορφα πορτοκαλοκόκκινα άνθη του.
Ενδείκνυται για αδυνάτισμα και τόνωση των μαλλιών.
http://www.herb.gr/index.php/news/Hibiscus_sabdariffa/
Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και αυτοψίες επικοινωνήστε με το
2253023583
Νικηφόρος Λεγάκης